Forma a treia a verbelor neregulate (Intermediar)

Forma a treia a verbelor neregulate din limba engleză este una dintre structurile ceva mai dificile. Nu pentru că ar fi greu de înțeles, ci pentru că trebuie învățată pe de rost sau prin exercițiu.

În cazul verbelor regulate, forma a treia este identică celei de a doua forme și presupune doar adăugarea terminației -ed la sfârșitul primei forme. În cazul verbelor neregulate, însă, formele a doua și a treia nu respectă această regulă.

În lecția Eat – Ate – Eaten, găsești lista celor mai utilizate 80 de verbe neregulate din limba engleză, cu toate cele trei forme. Această listă este mai mult decât suficientă pentru etapa de învățare în care te afli.

În secțiunea Exerciții, fixăm forma a treia (numită și forma de participiu) a verbelor neregulate. În următoarele lecții, vom folosi forma a treia a verbului pentru a învăța timpuri verbale perfecte.

Forma a treia a verbelor neregulate

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

, , , , , , , , ,