Cum să învăț limba engleză?

În videoclipul de mai jos, găsești o serie de sfaturi practice pentru învățarea limbii engleze. Aceste sfaturi sunt adresate în special începătorilor, dar prind bine oricui învață limba engleză.

1. Ascultă. Ascultă orice tipuri de materiale în limba engleză: melodii, filme, discursuri, interviuri, știri. Ascultarea este primul pas în a reuși să comunici. Ascultându-i pe vorbitorii nativi, te familiarizezi cu pronunția, cu structura limbii engleze și cu cele mai întâlnite cuvinte.

2. Citește. Chiar dacă nu cunoști limba, poți să citești în engleză folosind, de exemplu, Google Translate. Folosește orice texte (le poți lua de pe Wikipedia). Procesul de învățare este mai accelerat atunci când combini ascultatul cu cititul. Citește cât mai des cu voce tare.

3. Exprimă-te. Depășește-ți teama și vorbește în limba engleză. Vorbește despre orice și cu oricine (chiar și cu tine însuți). Nu contează dacă simți că nu se leagă nimic la început. Încearcă să-ți traduci situațiile banale de viață în limba engleză. Este cea mai rapidă modalitate de a învăța să te exprimi cursiv.

4. Studiază teoretic. Studiază teoretic gramatica limbii engleze. Acest lucru te va ajuta să îți sistematizezi informația dobândită deja și să înveți, structurat, mai departe. Accesează lecțiile de pe site-ul principal Rapidul de Engleză, lecțiile de pe blog și cursurile Premium.

20 comentarii pentru “Cum să învăț limba engleză?”

 1. Badescu Mihaela

  Sa va dea Dumnezeu,sanatate!!!! Pentru aceste cursuri…Eu am indragit
  un curs in lb germana online “dolcevelle”foarte bine gandit
  si ma intrebam, de ce nu se gaseste si in engleza…dar
  d-vs va apropiati mult ca asemanare.

 2. Stefan Marius

  Un site excelent, imi este de ajutor mie cat si tuturor persoanelor care chiar au de gand sa invete engleza. E super pentru ca iti traduce pe loc propozitia si variantele de ales. Va multumesc pentru munca depusa pentru a creea site-ul !!!

 3. Buna Alexandra. Ma bucur ca te revad. Tocmai am descoperit site-ul tau si o sa ma pun serios pe invatat. Gasesc undeva gramatica? Acolo am cateva dificultati. Te pup si ai grija de tine.

  1. Depinde de poezii. Cele simple (de exemplu, cele pentru copii) sunt bune pentru începători. Dar cele mai complexe pot să inducă în eroare, întrucât versurile pot fi alcătuite în moduri mai creative, pentru a reda rima și ritmul dorite de autor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top