Primele lecții de limba engleză din Rapid

La nivelul începător (Beginner), învățăm în primele lecții care sunt pronumele personale din limba engleză, cum folosim verbul to be (a fi), cum formăm pluralul substantivelor, cum folosim articolul hotărât și articolul nehotărât și care sunt adjectivele posesive. Începem să ne formăm un vocabular de bază referitor la naționalități, slujbe, haine și culori. Vedem cum ne prezentăm, cum îi prezentăm pe alții, cum vorbim despre slujbe și cum descriem înfățișarea.

La nivelul intermediar (Intermediate), învățăm timpurile verbale Present Simple și Past Simple și ne familiarizăm cum verbele regulate din limba engleză. Rezolvăm exerciții mai simple și mai complicate care ne vor permite să ne simțim în largul nostru în formarea de propoziții afirmative, interogative și negative la cele două timpuri ale verbului tratate în aceste lecții. Învățăm să descriem o zi obișnuită și întâmplări din trecut și ne îmbogățim vocabularul prin noțiuni legate de activitățile de zi cu zi, aparatură electrocasnică și CV-uri și interviuri.

Rapidul de Engleza - Nivelul Intermediar

La nivelul avansat (Advanced), începem prin a studia Condiționala I (First If Clause) și Condiționala a II-a (Second If Clause) și diateza pasivă a verbului (Passive Voice). Vocabularul se referă la mediul înconjurător (The Environment), la univers (The Universe) și la invenții (Inventions). În exercițiile tematice, învățăm să vorbim despre consecințe (Consequences), să vorbim ipotetic (Hypothetically speaking) și aflăm cum se face hârtia (How is paper made?).

6 comentarii pentru “Primele lecții de limba engleză din Rapid”

    1. Dragă Marinela, vârsta nu contează.
      Unde întâmpinați dificultăți în acest moment?
      Pot să vă indic cele mai relevante lecții din Rapid și să vă trimit materiale adiționale pe e-mail.
      Mulțumesc!

    1. Dragă Ela, materialele audio ar trebui să pornească atunci când apăsați Play. Dacă nu se întâmplă așa, probabil e o mică problemă tehnică. Îmi puteți spune de pe ce dispozitiv accesați lecțiile (PC, tabletă, telefon)? De asemenea, ce browser folosiți (Chrome, Firefox, Internet Explorer etc.)? Mulțumesc!

    1. Dragă Adriana, scuze pentru întârzierea răspunsului.

      În cazul verbului to be (cel pe care îl tratăm în acea lecție), lucrurile stau conform schemei. Spunem I am not Jeremy, deci not vine după verb.

      Lucrurile se schimbă atunci când avem de a face cu orice alt verb. Spunem I do not read daily. În acest caz, not stă înaintea verbului principal (read) și după verbul auxiliar (do).

      Așadar, schema aceea este proprie verbului to be. În prima lecție de la nivelul intermediar, poți vedea cum se comportă celelalte verbe.

      Te rog mult să îmi spui dacă mai ai orice alte nelămuriri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top